Τρίτη 2 Μαΐου 2023

Ed Sheeran

 Ed Sheeran

Ο Έντουαρντ Κρίστοφερ "Εντ" Σίραν (Edward Christopher "Ed" Sheeran, 17 Φεβρουαρίου 1991) είναι Άγγλος τραγουδιστής και συνθέτης.

Γεννήθηκε στο Δυτικό Γιόρκσαιρ και μεγάλωσε στο Φράμλινγχαμ της αγγλικής κομητείας Σάφοκ. Τρία χρόνια μετά την αρχή της καριέρας του, το 2008, μετακόμισε στο Λονδίνο, ελπίζοντας σε μεγαλύτερη επιτυχία. Στις αρχές του 2011 ο Εντ Σίραν κυκλοφόρησε έναν δικό του δίσκο με τίτλο No. 5 Collaborations Project,[7] ο οποίος τράβηξε την προσοχή του Έλτον Τζον και του Τζέιμι Φοξ. Στη συνέχεια υπέγραψε συμβόλαιο με την Asylum Records. Έτσι, κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ (+) (προφέρεται Plus),[8] το οποίο το 2012 έγινε πλατινένιο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στα επόμενα χρόνια κέρδισε δύο BRIT Awards για τον καλύτερο άνδρα τραγουδιστή, ένα βραβείο British Breakthrough, ενώ το The A Team κέρδισε ένα Ivor Novello Award για τη μουσική και τους στίχους του. Το 2014 ήταν υποψήφιος για το βραβείο Καλύτερου Νέου Καλλιτέχνη στα 56α βραβεία Grammy.

 Ed Sheeran


  πληροφοριες: ed sheeran 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Gorillaz

 GORILLAZ  Οι Gorillaz είναι αγγλικό μουσικό εικονικό συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε το 1998 από τους Damon Albarn και Jamie Hewlett. [1...