Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Shawn Mendes

 

O Σον Πίτερ Ράουλ Μέντες (Shawn Peter Raul Mendes, 8 Αυγούστου 1998, Πίκερινγκ) είναι Καναδός τραγουδιστής και τραγουδοποιός. Ξεκίνησε τη καριέρα του, το 2013, όταν άρχισε να δημοσιεύει τραγούδια cover στην εφαρμογή Vine και YouTube. Τον επόμενο χρόνο τράβηξε την προσοχή των καλλιτεχνικών μάνατζερ Άντριου Γκέρτλερ και Ζίγκυ Σάρετον της Island Records A&R, οι οποίοι τον οδήγησαν στην υπογραφή συμβολαίου με την εταιρεία.

Κυκλοφόρησε τον πρώτο του στούντιο δίσκο Handwritten, του οποίου το single Stitches μπήκε στο top 100.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά και έγινε νούμερο 8.654 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος του Illuminate (2016) ακολούθησε μετά την κυκλοφορία του single Treat You Better. Και οι δυο δίσκοι κατετάγησαν στο νούμερο 54 του Billboard 200 στις Ηνωμένες Πολιτείες και έκαναν τον Μέντες έναν από τους πέντε καλλιτέχνες που κατέλαβαν την πρώτη θέση σε αυτήν την λίστα πριν την ηλικία των 18 ετών. Έχει πραγματοποιήσει τρεις παγκόσμιες περιοδείες : ShawnsFirstHeadlines, Shawn Mendes Worlwide Tour και Illuminate Worlwide. 

 

 Shawn Mendes - latest news, breaking stories and comment - The Independent

 

 πληροφοριες:shawn mendes 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Gorillaz

 GORILLAZ  Οι Gorillaz είναι αγγλικό μουσικό εικονικό συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε το 1998 από τους Damon Albarn και Jamie Hewlett. [1...