Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Maroon 5

 MARRON 5

Οι Maroon 5 (Μαρούν Φάιβ) είναι ένα ροκ-ποπ συγκρότημα από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας. Ενώ ήταν ακόμη στο λύκειο, ο τραγουδιστής και κιθαρίστας του συγκροτήματος Άνταμ Λέβιν (Adam Levine), ο κιμπορντίστας Τζέζ Κάρμισελ (Jesse Carmichael), ο μπασίστας Μίκι Μέιντεν (Mickey Madden), καθώς και ο ντράμερ Ράιαν Ντάσικ (Ryan Dusick) δημιούργησαν μια μπάντα στο γκαράζ τους, η οποία λεγόταν Kara's Flowers και το 1997 κυκλοφόρησαν ένα τους άλμπουμ. Μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα επανασυνδέθηκαν με τον κιθαρίστα Τζέιμς Βαλεντάιν (James Valentine) και πήραν μια πιο ποπ προσανατολισμένη κατεύθυνση ως Maroon 5. Το 2002 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους Songs About Jane, το οποίο περιείχε τέσσερα τραγούδια : "Harder to Breathe", "This Love", "She Will Be Loved" και "Sunday Morning", τα οποία γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και έγιναν χρυσά, πλατινένια, ακόμη και τρεις φορές πλατινένια σε πολλές χώρες του κόσμου. 

 Album: Maroon 5 - V - MusicPress

πληροφοριες:  marron 5 

John Legend

 JOHN LEGEND

Ο Τζον Λέτζεντ (John Legend, 28 Δεκεμβρίου 1978) είναι Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και πιανίστας της ριθμ εν μπλουζ.

Γεννήθηκε ως Τζον Ρότζερ Στίβενς (John Roger Stephens) στις 28 Δεκεμβρίου του 1978, στο Κολούμπους του Οχάιο. Άρχισε να μαθαίνει πιάνο από την ηλικία των 3 ετών, με δασκάλα τη γιαγιά του. Επέλεξε να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια λογοτεχνία, παρά το ότι όπως δήλωσε είχε δεχτεί υποτροφίες από τα πανεπιστήμια Τζώρτζταουν, Χάρβαρντ και το Κολέγιο Μόρχαους.[10]

Το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο Get Lifted, έγινε πλατινένιο και κυκλοφόρησε το 2004. Στη δισκογραφική δουλειά αυτή συνεργάστηκε με τους καλλιτέχνες της ραπ, Κένιε Γουέστ και Σνουπ Ντογκ. Το πρώτο του τραγούδι από το δεύτερό του άλμπουμ, Once Again, με τον τίτλο "Save Room" έκανε επιτυχία.

Το 2007 έλαβε μέρος στη συναυλία Live Earth, ενώ έχει αναπτύξει και φιλανθρωπική δραστηριότητα.

Ο Λέτζεντ έχει τιμηθεί με 9 βραβεία Γκράμι

 John Legend - Wikipedia

πληροφοριες john legend 

Camilla Cabello

 CAMILLA CABELLO

Η Κάρλα Καμίλα Καμπέγιο Εστραμπάο (ισπανικά: Karla Camila Cabello Estrabao, γενν. 3 Μαρτίου 1997) είναι μεξικάνικης και κουβανικής καταγωγής τραγουδίστρια, συνθέτρια και στιχουργός.

Γεννήθηκε στην Αβάνα της Κούβας και μετακόμισε στην ηλικία των 6 ετών μαζί με την οικογένειά της στο Μαϊάμι της Φλόριντας, όπου μεγάλωσε. Ήταν μέλος του συγκροτήματος Fifth Harmony από το 2012 έως τα τέλη του 2016. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε ένα EP και δύο στούντιο άλμπουμ. Η αποχώρησή της από το συγκρότημα, ανακοινώθηκε στης 18 Δεκεμβρίου 2016. 

 File:Camila Cabello Vogue 2.jpg - Wikipedia 

πληροφοριες: camilla cabello

The Weeknd

 THE WEEKND

O Έιμπελ Μακόνεν Τεσφάγιε (Abel Makkonen Tesfaye, 16 Φεβρουαρίου 1990), γνωστός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο The Weeknd είναι Καναδός τραγουδιστής, στιχουργός και παραγωγός. Ο Weeknd βοήθησε να επεκταθεί η R&B μουσική πλακέτα με το να ενσωματώσει την ίντι και την ηλεκτρονική μουσικη. Η δουλειά του έχει κατηγοριοποιηθεί ως εναλλακτική R&B

 

 The Weeknd Portrait by Brian Ziff.jpg 

πληροφοριες: the weeknd

Sia

 SIA

  Σία Κέιτ Ίζομπελ Φέρλερ (Sia Kate Isobelle Furler, 18 Δεκεμβρίου 1975), γνωστή και ως Sia, είναι Αυστραλή τραγουδίστρια και στιχουργός. Στα βραβεία Aria Awards το 2009, τιμήθηκε με το βραβείο για το καλύτερο Μουσικό DVD και το album της Some People Have Real Problems ήταν υποψήφιο στην κατηγορία Καλύτερο Album Πρωτοεμφανιζόμενου Καλλιτέχνη Είναι γνωστή για τη συχνή συνεργασία της με το trip-hop συγκρότημα, Zero 7 καθώς και για τα τέσσερα προσωπικά της album που κυκλοφόρησαν από μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες. 

 Sia Seattle (cropped).jpg 

   πληροφοριες: sia

Εminem

 ΕΜΙΝΕΜ

 Ο Μάρσαλ Μπρους Μάδερς (Marshall Bruce Mathers III, γενν. (17 Οκτωβρίου 1972), γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα Eminem, είναι Αμερικανός ράπερ. Έχει βραβευτεί με πολλαπλά Γκράμι για την πολυδιάστατη δράση του στην αμερικανική σόουμπιζ ως ράπερ, παραγωγός μουσικής και περιστασιακός ηθοποιός. Βραβεύτηκε επίσης με το βραβείο Όσκαρ για το τραγούδι "Lose Yourself" της ταινίας "8 Mile" του 2002, καθιστώντας τον, τον πρώτο ράπερ στην ιστορία που επιτυγχάνει κάτι τέτοιο. 

 Έμινεμ: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, η επιτυχία και η καταξίωση του θεού της  Ραπ | Αφιερώματα

 

πληροφοριες: εμινεμ

Doja Cat

 DOJA CAT

H Άμαλα Ράτνα Ζαντίλε Ντλαμίνι (αγγλικά: Amala Ratna Zandile Dlamini, γενν. 21 Οκτωβρίου 1995) επαγγελματικά γνωστή ως Doja Cat, είναι Αμερικανίδα ράπερ, τραγουδίστρια, στιχουργός και παραγωγός δίσκων. Γεννημένη και μεγαλωμένη στο Λος Άντζελες, ξεκίνησε να δημιουργεί και να κυκλοφορεί μουσική στο SoundCloud ως έφηβη. Το τραγούδι της, "So High" τράβηξε την προσοχή των εταιριών Kemosabe Records and RCA Records, υπογράφοντας έτσι συμβόλαιο μαζί τους στα 17 της.

Είναι ιδιαίτερα γνωστή μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής TikTok.

Στις 30 Οκτωβρίου 2020, κυκλοφόρησε το έκτο άλμπουμ της Αριάνα Γκράντε Positions, στο οποίο συμμετείχε και η Doja με φωνητικά στο τραγούδι 'motive'. 

 

 

 

Doja Cat - Βικιπαίδεια

 

πληροφοριες:  DOJA CAT 

 

Shawn Mendes

 

O Σον Πίτερ Ράουλ Μέντες (Shawn Peter Raul Mendes, 8 Αυγούστου 1998, Πίκερινγκ) είναι Καναδός τραγουδιστής και τραγουδοποιός. Ξεκίνησε τη καριέρα του, το 2013, όταν άρχισε να δημοσιεύει τραγούδια cover στην εφαρμογή Vine και YouTube. Τον επόμενο χρόνο τράβηξε την προσοχή των καλλιτεχνικών μάνατζερ Άντριου Γκέρτλερ και Ζίγκυ Σάρετον της Island Records A&R, οι οποίοι τον οδήγησαν στην υπογραφή συμβολαίου με την εταιρεία.

Κυκλοφόρησε τον πρώτο του στούντιο δίσκο Handwritten, του οποίου το single Stitches μπήκε στο top 100.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά και έγινε νούμερο 8.654 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος του Illuminate (2016) ακολούθησε μετά την κυκλοφορία του single Treat You Better. Και οι δυο δίσκοι κατετάγησαν στο νούμερο 54 του Billboard 200 στις Ηνωμένες Πολιτείες και έκαναν τον Μέντες έναν από τους πέντε καλλιτέχνες που κατέλαβαν την πρώτη θέση σε αυτήν την λίστα πριν την ηλικία των 18 ετών. Έχει πραγματοποιήσει τρεις παγκόσμιες περιοδείες : ShawnsFirstHeadlines, Shawn Mendes Worlwide Tour και Illuminate Worlwide. 

 

 Shawn Mendes - latest news, breaking stories and comment - The Independent

 

 πληροφοριες:shawn mendes 

NF

 NF

 

Ο Νέιθαν Τζον Φάιερσταιν  γνωστός με τα αρχικά NF, είναι Αμερικάνος ράπερ, τραγουδιστής και τραγουδοποιός.

O NF έχει κυκλοφορήσει πέντε αλμπουμ Moments (2010), Mansion (2015), Therapy Session (2016), Perception (2017) και το The Search (2019). O NF κυκλοφόρησε ένα mixtape: Clouds (The Mixtape) (2021). To πρώτο του άλμπουμ ( Moments) το έχει κυκλοφορήσει χωρίς να χρησιμοποιεί τα αρχικά του ονοματός του, αλλά ως Νέιθαν Φάιερασταιν. Τα άλμπουμ του έχουν κερδίσει διάφορους επαίνους, συμπεριλαμβανομένου του Gospel Music association Dove Award για Rap/Hip Hop άλμπουμ της χρονιάς (Therapy Session), δυο Νο.1 ντεμπούτο στον Billboard 200 διαγράμματα ( Perception και The Search). Επίσης το σινγκλ του "Let You Down" έχει πιστοποιηθεί ως triple-platinum στις ΗΠΑ. 

 

 

 US number one rapper NF talks topping the charts with little press and  bringing his live show to the UK

 

 

πληροφοριες:nf

 

Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Ariana Grande

 Αριάνα Γκράντε - Βικιπαίδεια

 ARIANA GRANDE

Αριάνα Γκράντε Μπουτέρα  Eίναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, στιχουργός και ηθοποιός. Γεννημένη στο Μπόκα Ρατόν της Φλόριντα, έκανε το ντεμπούτο της ως ηθοποιός το 2008 μέσω της εμφάνισής της στο Θέατρο Μπρόντγουεϊ όπου έπαιξε τον ρόλο της Σάρλοτ στο Μιούζικαλ 13. Τηλεοπτικά έγινε γνωστή μέσω της νεανικής σειράς Victorious, όπου συμπρωταγωνίστησε με την Ελίζαμπεθ Γκίλλις την οποία γνώρισε στο Μιούζικαλ 13, και η σειρά προβλήθηκε στο κανάλι Nickelodeon, και μέσω αυτής, έγινε γνωστή παγκοσμίως, υποδυόμενη την Κατ Βαλεντάιν, έναν ρόλο που επανέλαβε στη σειρά Sam & Cat

πληροφοριες: ariana grande 

Dua Lipa

Dua Lipa - Wikipedia

 DUA LIPA

Η Ντούα Λίπα είναι Αλβανοβρετανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός. Τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει παγκόσμια αναγνώριση με διακρίσεις σε διάφορες χώρες, με πιο γνωστές της επιτυχίες το Be the One, One Kiss  Rules, IDGAF και Don't Start Now. Το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ  που κυκλοφόρησε το 2017, έγινε πλατινένιο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στην μέχρι τώρα καριέρα της, έχει αποσπάσει - μεταξύ άλλων - τρία βραβεία Γκράμι, τρία βραβεία Brit, δύο MTV EMA, και ένα MTV VMA

 πληροφοριες:dua lipa




Taylor Swift

  Taylor Swift The Man Music Video Cameos, Jayden Bartels

                                                     TAYLOR SWIFT

 Η Τέιλορ Άλισον Σουίφτ  είναι Αμερικανίδα τραγουδοποιός, τραγουδίστρια, μουσικός παραγωγός, σκηνοθέτης, ηθοποιός και επιχειρηματίας. Η δισκογραφία της εκτείνεται σε διάφορα είδη και η σύνθεση των τραγουδιών της—συχνά εμπνευσμένη από την προσωπική της ζωη—έχει λάβει κριτικούς επαίνους και ευρεία κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης. Γεννημένη στο West Reading της Πενσυλβάνια, η Σουίφτ μετακόμισε στο Νάσβιλ σε ηλικία 14 ετών για να γίνει καλλιτέχνης της κάντρι. Υπέγραψε συμφωνία σύνθεσης τραγουδιών με τη Sony/ATV Music Publishing το 2004 και ένα συμβόλαιο ηχογράφησης με την Big Machine Records το 2005. 

 

 

 

 

πληροφοριες:taylor swift

Harry Styles

                                                    HARRY STYLES

 

Ο Χάρι Έντουαρντ Στάιλς είναι Άγγλος τραγουδιστής, συνθέτης, και ηθοποιός. Ξεκίνησε την καριέρα του ως τραγουδιστής το 2010 ως μέλος της μπάντας One Direction, με την οποία συμμετείχε στο πρόγραμμα The X Factor και ήρθε στην τρίτη θέση.Παρά το γεγονός ότι δεν κέρδισε, το συγκρότημα υπέγραψε δισκογραφικό συμβόλαιο με την εταιρεία Syco, με την οποία δημοσίευσαν τα άλμπουμ Up All Night (2011), Take Me Home (2012), Midnight Memories (2013), Four (2014) και Made in the A.M. (2015), τα οποία έφτασαν στη πρώτη θέση στις λίστες των best-seller σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ηνωμένου Βασιλείου, εκτός από τις υψηλές πωλήσεις.

 

 

πληροφοριες: Harry Styles

Harry Styles Rocks '70s Look In A Flared Jeans - Wiki NewForum | Latest  Entertainment News

Gorillaz

 GORILLAZ  Οι Gorillaz είναι αγγλικό μουσικό εικονικό συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε το 1998 από τους Damon Albarn και Jamie Hewlett. [1...